Veteranen leder ÅBK inför seriestarten

Med knappt två veckor kvar till seriestart i division 1 saknar Åtvidabergs BK fortfarande en huvudtränare. Det har fått en veteran att leda laget under försäsongen.

Jens Åkerlund har tagit hand om ÅBK-laget under försäsongen.

Jens Åkerlund har tagit hand om ÅBK-laget under försäsongen.

Foto: Fredrik Palmqvist

Bandy2019-11-04 12:00

48-årige Jens Åkerlund har tagit sig an rollen som tillfällig (?) tränare, och har även varit med och spelat i träningsmatcherna under senhösten.

– Jens har dragit det stora lasset på försäsongen men har haft hjälp av bland andra Anders Karlsson och Christian Karlsson, säger ÅBK:s ordförande och starke man Börje Johansson.

Kan han bli kvar hela säsongen?

– Det vet jag inte. Det är inget som är klart, säger Börje Johansson.

Tomas Sevén var tränare i ÅBK förra säsongen, men fick lämna efter missnöje i spelartruppen.

– Han har inte haft en tillräckligt tydlig spelidé i kombination med att han inte klickat med gruppen. Samtidigt har han varit borta länge från bandyn och vi har väl känt att han inte haft tillräckligt mycket bandykunskap för att föra oss vidare,  sa målvakten Joacim Nygren till sporten i april.

Börje Johansson säger:

– Det var spelartruppen som sparkade honom. Jag har haft fullt upp med bandybanan och har inte haft tid att leta nya tränarnamn.

Vad gäller isen på Kopparvallen i Åtvidaberg så väntar klubben på att de nya aggregaten ska komma.

– När vi väl fått aggregaten kan vi vara klara på tio dagar, men just nu vet vi inte när de kommer. Jag märker ändå att många är glada för att det är på gång, säger Börje Johansson. 

ÅBK har sin första hemmamatch den 22 november mot Finspång. Serien startar med bortamatch mot Oskarshamn den 16:e. På onsdag spelas en träningsmatch mot Derby på Stångebro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!