Sverige körde över USA: "Träningspass för oss"

16–2 mot Norge senast. Nu: 13–1 mot USA. Sverige fortsätter dominera i bandy-VM på herrsidan. –En dag på jobbet, konstaterar lagkapten Martin Karlsson till Bandypuls.

Sverige med Christoffer Edlund stormar vidare i bandy-VM. Arkivbild.

Bandy2023-03-29 18:56

Redan efter 20 minuter stod det 3–0 för Sverige mot USA – då hade Christoffer Edlund gjort två. Efter den första halvleken var segern säkrad när Blågult ledde med hela 7–1.

I den andra fortsatte lekstugan och Sverige kunde till slut bärga andra raka segern i bandy-VM hemma i Åby. Slutresultatet skrevs till 13–1 och Edlund gjorde hela sex mål.

I VM-premiären i tisdags besegrades Norge med förkrossande 16–2 där Edlund noterades för tre fullträffar.

– På något sätt en dag på jobbet. Vi ville träna på ett par saker och ville ha många hörnor, det tror vi kommer bli viktigt framåt. Sedan skyddar vi oss bra i straffområdet, säger lagkaptenen Martin Karlsson till Bandypuls.

På fredag drar bandy-VM i gång "på riktigt" då guldkandidaten Finland väntar. Därefter Kazakstan på lördag.

– Vi har sagt att tisdag och onsdag är träningspass för oss. Vi är riktigt laddade för fredagen, det kommer bli riktigt kul, säger Karlsson.

På damsidan körde Sverige över USA i VM-premiären. Svenskorna vann med 5–0 efter att Ida Friman och Tilda Ström gjort två mål vardera. Linnea Larsson skrev även hon in sig i målprotokollet. På torsdag väntar Finland.

Ryssland är inte med i VM då nationen är avstängt på grund av kriget i Ukraina.