– Jag är nöjd. Det är bara att räkna med att det kommer att bli ganska många matcher som den här där vi får brotta ned motståndet, sa Melke Alan, managern, efter så viktiga 1–0-vinsten i bortamötet med Södertälje.

Efter en tveksam start ("vi var lite för säkra på oss själva") tog Linköping City över, hade läget under hyfsad kontroll utan att för den skull nå några spelmässiga höjder i värmen.

Det skapades inte massor framåt, men ändå tillräckligt för att ta ledningen.

Men bland andra Levon Pachayjan och Esat Jashari lyckades inte utnyttja sina lägen och det krävdes en straff för att spräcka nollan. Med klockan på väg mot 80 minuter klev Michael Uwezu fram och avgjorde sedan inhopparen Felipe Reidler de Moraes blivit fälld.

Bättre sent än aldrig, som bekant.

– Vi visste att det skulle se ut ungefär på det här sättet. Det är en liten plan och inte mycket till konstgräs. Det gjorde att det för sällan blev någon fart i spelet, sa Melke Alan.

Han var ändå belåten.

Med vinsten, med stabiliteten och den kollektiva arbetsinatsen.

– Vi hade några riktigt bra kombinationer i varje halvlek. Sedan märktes det också att Södertälje tog allt mer slut. Det visste vi att de skulle göra, sa Alan.

Mittbacken Alberis da Silva tvingades utgå på grund av skada tidigt i andra halvlek och med även Patrik Johansson (sjuk) på frånvarolistan betydde det en del rockader i uppställningen. Men City höll undan och Michael Hartmann, målvakten, fick hålla nollan för tredje gången den här våren.

Därmed toppar Linköpingslaget fortsatt tabellen, två poäng före Sleipner.