Thomas Stenström spelar på Vadstena slott

Två år i rad har den populära artisten stått på Lokverkstans scen i Motala – men i år blir det ett stopp på en arena med tinnar och torn.

Thomas Stenström gästade Lokverkstan under 2022 och 2023. I sommar intar han Vadstena slott.

Thomas Stenström gästade Lokverkstan under 2022 och 2023. I sommar intar han Vadstena slott.

Foto: Thomas Augustsson

Vadstena2024-04-11 13:16

Thomas Stenström kommer tillsammans med sitt band inta borggården på Vadstena slott.

– Det här första gången vi arrangerar där, men jag har själv varit på konsert och sett hur fint och vackert det är där. Så därför ville vi arrangera Thomas Stenström på slottet, säger Kimmo Kirvesmäki, arrangör på Laweka event som tillsammans med All Things Live arrangerar kvällens konsert. 

– Miljön vid slottet är helt unik. Det är en skithäftig plats. Tänk att vi har sådana här platser att arrangera konserter på.

Thomas Stenström kommer inte vara ensam på scenen den kvällen, men vem som ska värma upp publiken avslöjas först när resten av Stenströms turné är släppt, vilket ska vara klart inom några veckor.

– Det kommer att tillkomma en kvinnlig svensk artist som också är väldigt populär, så det kommer bjudas på mer än Thomas Stenström den kvällen, säger Kimmo Kirvesmäki.

Fredagen den 30 augusti är det dags. Inne på borggården går det in 4000 personer i en stående publik.

– Thomas är en av Sveriges största artister så vi hoppas på slutsålt, säger en förväntansfull Kimmo Kirvesmäki.

Stoppet i Vadstena är en del av "Superlativ Tour" efter albumet Superlativ 97 som släpptes hösten 2023. Med den tidigare turnén "Dreamer tour" har Thomas Stenström de senaste somrarna, år 2022 och 2023, gett konserter inför stora publiker på Lokverkstans scen i Motala. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!