Turerna om badet vid Pinnarps camping går vidare. Kommunen gick under tisdagen ut med en presskonferens gällande Pinnarpsbadet, där man hänvisade till allt man gjort i frågan. Kommunen hävdar att Pinnarps camping bytt ägare tidigare, men att allmänheten då alltid varit välkommen till stranden.

I ett pressmeddelande från kommunen i veckan står nu att läsa: ”Efter sommaren 2013 gjorde makarna Seegers bedömningen att allmänheten medförde för mycket störningar på campingverksamheten, och de beslutade därför att fortsättningsvis neka allmänheten tillträde till badet”.

Kommunen hävdar att man har träffat makarna See­gers och kommit med olika förslag, erbjudit ersättning och arbetskraft. Men att makarna Seegers motsatt sig alla förslag.

Artikelbild

| Ägarparet. Makarna Seeger äger Pinnarps camping, men säger sig nu ha erbjudit kommunen att köpa campingen 2014.

LÄS MER: Barn bortkörda från bad - fritidsledaren: "Det kokar i en"

Annika Seeger mailar till Corren och berättar om ett möte man haft med kommunen 2014. Där uppger hon att de som ägare erbjudit kommunen att köpa campingen: ”I september 2014 har vi haft ett möte på campingen med Pia Tingvall, Melanie Lipka, Anita Silfver, Göran Olsson, Peter Olsson jurist. I detta möte har vi Dennis och Annika Seegers erbjudit att kommunen kunde köpa tillbaka hela fastigheten så att de kan göra vad de vill. Enligt Peter Olsson var där inget intresse. Och inga pengar till att göra detta. Ingen av de andra hade något att säga om hans svar.”

Annika Seegers skriver fortsättningsvis ”Oktober 2014 skriver tidningen att kommunen satsar 4 000 000 på Hornåbergs camping. Tydligen finns där pengar?! Har kommunen något att diskutera?”

Vad ville ni ha för att sälja campingen?

Artikelbild

| Snart igång. Sommarsäsongen på Pinnarp Camping ligger i startgroparna, ännu har det inte dragit i gång på allvar.

– Det vill jag inte kommentera, säger Annika Seeger till Corren.

Kommunalrådet Hans Måhagen känner inte till uppgifterna om att kommunen ska ha erbjudits köpa campingen.

– Jag hade ingen aning om det, säger han och hänvisar till kommunjuristen Peter Olsson.

Corren får tag på Peter Olsson för att höra om mötet han deltog i.

– Jag har varit på flera möten. Men det är inget alternativ att vi ska köpa campingen. Att kommunen ska köpa tillbaka campingen och bedriva campingverksamhet ser jag inte som något alternativ, säger han.

Kommunen har lämnat in ärendet till länsstyrelsen för att bringa klarhet i om allemansrätten gäller på platsen.

”Efter alla misslyckande försök kom kommunen fram till att den formella vägen är den enda som återstår”, säger man i ett pressmeddelande.

Samtidigt uppger kommunalrådet för Corren att han hoppas få sätta sig ner med makarna Seegers för att hitta en lösning på det hela.

När Corren ringer upp Annika Seegers meddelar hon:

– Kommunen får ta det via oss direkt och inte via media.

LÄS MER: De har tröttnat på badförbudet