Enligt polisen i Östergötland rör det sig troligtvis inte om en och samma gärningsman vid alla inbrotten.

– Det finns nog inte någon röd tråd förutom att det är lite fler larm än vanligt. Inbrotten har skett på ganska skilda platser, säger Björn Öberg hos polisen i Östergötland.

På Mosstorpsskolan i Skärblacka ska någon brutit sig in via ett fönster och tillgripit en dator. Även på Hagaskolan i Norrköping ska någon ha brutit sig in i lokalerna och plockat på sig av lokalens interiör.

– Någon ska ha tagit sig in i skolan och tagit en projektor, säger Björn Öberg.

I Ljungsbro i Linköping ska den som larmat polisen upptäckt flera brytmärken på en bostad men inget uppges vara saknat i fastigheten.

En industrilokal på Bangårdsgatan i Linköping ska också fått en påhälsning under helgen och det är ännu inte klarlagt om något fattas från lokalen.

– Det är lite oklart för det var ganska tillrört i lokalen så det är svårt att fastställa om något är stulet.

I Krokek, utanför Norrköping, ska någon ha tillgripit en TV av äldre modell från en altan.

Vid 07.45 tipsades polisen om en man i 40-årsåldern som misstänks för att ha brutit sig in i ett garage i Söderköping.

– Någon ska ha sett en man som tidigare under morgonen gjort sig skyldig till ett inbrott i ett garage, säger Björn Öberg.

Polisen fick fatt i mannen som togs in för förhör. Polisen hittade misstänkt stöldgods på mannen men värdet på föremålen var så pass låga att mannen släpptes efter att polisen pratat med honom. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.