Under onsdagen berättade initiativtagaren Daniel Åhs Karlsson om sina planer för den nya musikfestivalen Bråvalla Love 2018. Men efter ett inlägg på festivalens officiella Facebooksida under onsdagskvällen har flera reagerat negativt och valt att hoppa av projektet.

I inlägget, som senare plockades bort, gör Åhs Karlsson bland annat jämförelser mellan nazister och feminister; "Det skrämmer mig dock verkligen att vi har nazister marscherandes på våra gator, men det skrämmer mig också att vi har så radikala vänster feminister i Sverige som tvärtemot Nazismen får gratis media utrymme, där initiativet lyfts fram som något bra och hyllas".

En samarbetspartner som omedelbart valde att hoppa av efter publiceringen är Arbis.

Artikelbild

"I dag publicerade festivalen ett pressmeddelande med åsikter som vi på Arbis – Bar & Salonger absolut inte står bakom. Av denna anledning känner vi att vi inte längre vill samarbeta med Bråvalla Love och vi kommer därför inte längre att göra det!", skriver Arbis i ett mail som har skickats till redaktionen.

Personal på Arbis hade blivit tillfrågade att hjälpa till med artistbokning och det skulle även vara platsen för efterfesten till Bråvalla Love 2018. Nu blir det inget av det.

Redaktionen har sökt både Arbis och Daniel Åhs Karlsson för ytterligare kommentarer.