Tisdag morgon på Lysings konditori i Ödeshög, med gubbgänget på plats runt bordet bredvid, och apelsinbullen formligen smälter i min mun.

Är det inte märkligt, tänker jag, att allt jag upplever i Ödeshög är alldeles fantastiskt.

Här som jag tidigare upplevt länets bästa golfbana, på Ombergs GK, länets bästa vandring, på Omberg, länets bästa mat, på Ombergs turisthotell och förstås, länets bästa naturcenter i Naturum Tåkern.

Klart att Ödeshög också har länets godaste bulle, apelsinbullen på Lysings. Självklart.

Annars är det ju det glutenfria brödet som format Lysings solskenshistoria och gjort företaget känt i södra och mellersta Sverige. Du kanske kan bakgrunden, hur ägaren Anneli Johansson i många år bakade glutenfritt till sig och sina barn, som alla är glutenintoleranta, och när hon 2010 började sälja brödet i konditoriet visade det sig finnas ett enormt intresse för det.

Idag handlar människor från södra och mellersta Sverige i Lysings webbshop och med sin frysbil åker Ödeshögsbageriet landet runt och leverar brödet till kunderna. Bara i oktober-november har bilen över 50 stopp. Imponerande.

Nu var det dock varken apelsinbullen eller glutenfritt bröd som lockade mig till Ödeshög igår, utan seniorgalan i Folkets park. Georgis Toumas initiativ där han tillsammans med en rad samarbetspartners hyllar seniorer med underhållning, kaffe och tårta. Också det ett koncept som spridit sig i landet och nu har arrangerats i 14 städer.

Värden Ragnar Dahlberg och underhållarna Lotta Källström och Towe Widerberg fick Ödeshögspubliken att stortrivas. Källströms alter ego Majsan drog som vanligt ner många skratt och Widerberg fick nästan taket att lyfta med Tom Jones-klassikern "Delilah".

På plats var också de kristdemokratiska politikermakarna Annicki och Magnus Oskarsson, hon kommunalråd, han riksdagsledamot, och Annicki hakade på galans tema och tackade seniorerna i publiken för att de byggt upp Sverige till ett så fint land.

Seniorerna tackade tillbaka med applåder och stora leenden.

Själv tog jag tillfället i akt och pratade med många av er läsare. Ni gav som vanligt både ris och ros, ovärderlig respons om såväl innehåll och kundklubb som teknik och distribution.

Fortsätt hör av er, med respons eller tips, på mejlen tipsa@corren.se eller direkt till mig på adressen här under.