Butiken stängd – kedjan lämnar city

Carlings har tagit ned skylten och stängt på Trädgårdstorget. Förklaringen från huvudkontoret: "Butiksytan var för liten."

Sista försäljningsdag vid Trädgårdstorget var den 19 oktober.

Sista försäljningsdag vid Trädgårdstorget var den 19 oktober.

Foto: Pelle Johansson

Linköpings kommun2019-10-23 17:30

Carlings ingår i den norska Varner-gruppen AS som har ett stort antal klädkedjor i sin produktportfölj, bland annat Dressmann, Volt, Cubus och Bikbok.

Ägare är familjen Varner som kontrollerar verksamheten via olika aktiebolag. Gruppen har cirka 1 100 butiker i olika länder i Nordeuropa, varav runt 500 i Norge.

I Linköping finns flera av koncernens butikskedjor varav en, Bikbok, som i början av januari i år stängde ned i Gränden.

Nu har alltså systerbolaget Carlings valt att bomma igen vid Trädgårdstorget där sista försäljningsdagen var den 19 oktober.

Julie Bragli Eckhardt, kommunikationschef vid Varner-gruppen, förklarar i ett mejl från koncernens huvudkontor i Norge att skälet till varför man stängde ned butiken vid Trädgårdstorget var att försäljningsytan var för liten för att passa in i Carlings affärsidé.

– När det inte var möjligt att utöka ytan på den befintliga adressen valde vi att inte förnya hyreskontraktet, skriver Julie Bragli Eckhardt.

Carlings har haft sammanlagt tre butiker i Linköping, Gränden, Trädgårdstorget och I-Huset i Tornby.

För cirka två år sedan avvecklade man rörelsen i Gränden och efter stängningen vid Trädgårdstorget återstår nu endast verksamheten i I-Huset.

Julie Bragli Eckhardt uppger att man inte planerar några förändringar när det gäller butiken i I-Huset och att man även kan vara intresserade av att starta upp på nytt i centrum, om man skulle bli erbjuden en lokal i rätt storlek.

Carlings har tagit ned skylten vid Trädgårdstorget. Nu finns klädkedjan kvar med en butik i Linköping, den i I-Huset i Tornby.
Carlings har tagit ned skylten vid Trädgårdstorget. Nu finns klädkedjan kvar med en butik i Linköping, den i I-Huset i Tornby.
Karta: Carlings
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!