Simon Buggehar bott utomlands i flera omgångar, först som student i Kina och senast som försäljare i Hongkong.

När han skulle flytta tillbaka till Sverige skickade han två stora lådor till sin hemadress i Linköping, med vinterkläder, småelektronik och minnessaker. Det var den 1 juni i år. Men tiden gick och inga paket kom.

– Först tyckte jag inte att det var så konstigt, lådorna skulle ju skickas med båt. Så jag väntade, berättar Simon.

Artikelbild

| Simon Bugge sände två paket till sig själv i Linköping. Men Postnord sände det ena tillbaka till Hongkong och där ligger det nu.

Via Hongkongpostens trackingservice kunde Simon se att paketen anlänt till den svenska tullen. Så småningom, runt 20 augusti, damp en avi ner i brevlådan. Simon hade ett paket att hämta på Priso Hemköp. Ett paket – inte två.

– Inte heller då tyckte jag att det var så konstigt. Paketen kunde ju ha kommit med olika containrar eller så kunde ett av dem fastnat lite längre i tullen.

Under en tid frågade Simon efter sitt saknade paket varje gång han handlade. Han ringde också vid upprepade tillfällen till Postnord, men fick bara höra att han skulle fortsätta att vänta på sin avi.

För en vecka sedan fick Simon äntligen tag på någon på Postnord som kollade upp saken. Enligt denne hade båda paketen kommit fram till Priso Hemköp samtidigt. Men när det andra inte hämtades ut sändes det tillbaka till Hongkong.

– Postnord hävdar att jag valt att inte hämta ut paketet. Men varför skulle jag göra det med ett paket som det kostat mig 600 kronor att skicka? Jag har inte fått någon avi och jag har frågat efter paketet massor med gånger.

Simon ringde själv till posten i Hongkong och lyckades spåra sitt paket. Han fick veta att han hade två alternativ: Att han själv hämtar ut det på plats i Hongkong, eller att Postnord begär återkallelse av paketet.

– Att flyga dit blir ju för dyrt. Så jag ringde Postnord för att få dem att handla snabbt, medan paketet ligger kvar på postkontoret i Hongkong. Men jag får bara prata med kundtjänst som säger att en handläggare ska tilldelas och att det kan ta 4–6 veckor.

Nu går Simon i ett allt kallare Linköping och väntar på sina vinterkläder. Han är mycket missnöjd med Postnords service.

– Jag förstår att det kan bli fel ibland. Men Postnord visar ingen som helst vilja att hjälpa till och de erkänner aldrig att de gjort något fel. De på kundtjänst kan aldrig ge några svar och man kan inte bli kopplad vidare till någon som verkligen kan göra något.

Tidningen har bett Postnord om en kommentar. Företagets pressavdelning meddelar att "det behandlas som ett reklamationsärende och är under utredning, mer kan vi inte säga".