Christian Lindsten, 31 år från Linköping, arbetar halvtid på Schenker och halvtid i sitt eget företag Lindsten foto. För bara några år sedan skaffade han sin första systemkamera.

– Jag började sent med fotografering och skaffade en enkel kamera som inte kostade så mycket. Jag blev bara mer och mer intresserad. Nu drömmer jag om att kunna leva som fotograf.

Christian har specialiserat sig på naturfotografering och har haft flera utställningar. Han är också flitig på fotodelningsappen Instagram, där han följs av 13 000 personer. Nu har Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm uppmärksammat Christians fotokonst. Med start på måndagen den 19 juni gästar han Naturhistoriska riksmuseets Instagamkonto (@naturhistoriska). Under två veckor kommer hans bilder att publiceras.

Artikelbild

| Naturfotograf. Christian Lindsten kommer att publicera sina bilder på Naturhistoriska riksmuseets Instagramkonto.

– Det känns som en stor ära. Jag har valt ut några av mina favoritbilder. Det blir en del stjärnhimlar.

Jag har försökt att fotografera stjärnhimlen med min mobil. Men det blir helt svart. Hur gör man?

– Jag använder ett stativ och en fjärrutlösare så att inte kameran rör på sig när jag trycker på avtryckaren. Sedan använder jag en lång slutartid för att släppa in ljuset. 30 sekunder brukar räcka. Med längre slutartid ser stjärnorna ut att röra sig. Jag ser också till att ta bilden långt från Linköping. Stjärnhimlen syns mycket bättre ute på landet.

Christian började sin fotografiska bana genom att fotografera i eklandskapet i Tinnerö.

– Där finns många intressanta motiv.

Var fotar du annars helst i Östergötland?

– Jag är förtjust i området kring Järnlunden i Rimforsa. Och jag tycker mycket om Omberg.

Fotnot: Här kan du se fler bilder tagna av Christian Lindsten: www.lindstenfoto.se och Instagramkontot @lindstenfoto