Populära isen försvinner – men här spolas det i Kinda

Rinken vid Tolvmannabacken har spolats i cirka sex år av Attraktionskraft Kisa. Nu har flera faktorer gjort att gruppen valt att sluta spola is vid backen. "Förutsättningarna är annorlunda", säger Bruno Larsson.

Bruno Larsson till höger har varit med och spolat rinken vid Tolvmannabacken i många år. Bilden på honom är en arkivbild vid rinken 2013.

Bruno Larsson till höger har varit med och spolat rinken vid Tolvmannabacken i många år. Bilden på honom är en arkivbild vid rinken 2013.

Foto: Kollage

Kisa2021-01-13 20:30

Bruno Larsson, som spolat isen tillsammans med en grupp på Attraktionskraft Kisa, meddelar att spolningen av isen vid tolvmannabacken går i graven från deras håll. De har tagit hand om skötsel och spolning av rinken i ungefär sex år.

– Det är natur-is där och vi är beroende av väder. Förra året var det sämsta när det gällde vädret och vi hade i stort sett inget öppet. Vi spolade och sen försvann isen flera gånger, säger Larsson.

Vädret i kombination med att Tolvmannabacken sålts är faktorerna till beslutet.

– Det har varit väldigt populärt de här åren. Det var ett bra komplement till hur backen var tidigare. Nu försvinner det här med utförsåkningen, så vi kände att vi inte gör det i år, säger Larsson och förklarar:

– En stor del av dem som åkte skridskor var en del av familjer som även åkte skidor.

Genom åren har man genomgående varit beroende av kallt väder och natur-is. Larsson berättar att de hade hoppats få stöd av kommunen att lägga konst-is. Men så blev det inte. Vi har sökt representanter för kommunen men utan framgång.

Larsson säger att det inte är troligt att gruppen återupptar spolningen i framtiden.

Här kommer du kunna åka skridskor:

Kommunen har börjat spola is vid Kullaparken i Kisa och hoppas att den har frusit till helgen eller nästa vecka. Det kommer även spolas vid Horn skola, Bäckskolan och Rimforsa skola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!