Nu söker företaget i Borensberg möjligheter i Europa

Företaget har ingått en avsiktsförklaring om förvärv av ett företag i Spanien.

Arla Plast vd, Christian Krichau, berättar hur ett eventuellt företagsförvärv i Europa skulle komma att påverka Arla Plast.

Arla Plast vd, Christian Krichau, berättar hur ett eventuellt företagsförvärv i Europa skulle komma att påverka Arla Plast.

Foto: Thomas Augustsson / MVT Arkiv

Borensberg2024-01-17 12:00

På Arla Plast AB har man gjort, och gör, försök att nå en större marknad och i dagarna har de därför ingått en avsiktsförklaring om att ta över, genom förvärv av 100 procent av aktierna, det spanska företaget Nudec S.A som är etablerat strax utanför Barcelona.

– Än så länge har vi ingått avsiktsförklaringen och ingenting är egentligen klart. Det kan gå i två riktningar, antingen blir det ett förvärv eller inte ett förvärv, säger Christian Krichau, vd på Arla Plast.

Nudec är, lika som Arla Plast, en tillverkare och leverantör av extruderade skivor i tekniska plastmaterial. De har en stark ställning i södra Europa och omsatte, 2022, cirka 57 miljoner euro vilket motsvarar drygt 600 miljoner kronor.

Vad skulle det betyda, om förvärvet går igenom?

– Dels skulle vi bredda vår produktportfölj och vi skulle få ett mycket större avtryck geografiskt, säger Christian Krichau och fortsätter:

– Vi lever i en värld som ska försöka vara hållbar och det går inte att transportera produkter över hela Europa. Vi som bolag har inget starkt fäste i Spanien, Frankrike eller Italien som är stora marknader, då det är jättesvårt i förhållande till konkurrensperspektivet. Så därav – att bygga ett bolag internationellt på ett annat sätt, säger han men stryker under igen att det inte är klart utan att man gjort en avsiktsförklaring och fortsätter utifrån den.                         

Landshövdingen besöker Arlaplast i Borensberg.
Landshövdingen besöker Arlaplast i Borensberg.
Karta: Arla Plast AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!