Robinson-Fredrik lämnar programmet

Fredrik Bolander från Vikingstad väljer att ge upp och lämna Robinson. Detta efter ett misslyckat försök att med flit åka ur tävlingen.

Fredrik Bolander förklarar att han var tvungen att förbereda familj och vänner på hur han skulle framställas i programmet.

Fredrik Bolander förklarar att han var tvungen att förbereda familj och vänner på hur han skulle framställas i programmet.

Foto: TV4

Linköping2024-04-16 21:35

Fredrik är förtegen om varför han valde att lämna Robinson-ön, utan hänvisar till att det rörde sig om familjeangelägenheter som behövde lösas. Angelägenheter som fanns redan innan han åkte ner till ön.

– Jag förstår att man är intresserad, och det är klart att man ska få veta. Men det kommer jag ta längre fram.

Det är säkert tusentals svenskar som drömmer om att vara med i Robinson. Då väljer du att bara lämna. Är det något du grubblat över?

– Jag känner att hade jag inte gjort så bra tv som jag har gjort hade jag inte synts så mycket och fått så mycket reaktioner som jag har fått. Hade jag inte fått det kanske jag hade ångrat mig. Men på den tiden som jag var med så har jag nog utan tvekan synts mest av alla deltagare någonsin. Så nej, jag känner att jag verkligen gett allt under den tiden och jag har gett tv vad de ville ha.

För att kunna lämna programmet behövde han förlora en duell i örådet. Något han förklarar att han valde att göra med flit.

Vad han inte då visste var att "Gränslandet" (som är en typ av "andra chansen") var öppet och att en sorti från huvudtävlingen därmed inte skulle leda till att han kunde åka hem till familj. Efter endast en dag i "Gränslandet" valde han att lämna programmet.

Örådsduellen var inte första gången han lade sig utan han förklarar att han under flera tävlingar de senaste veckorna haft som strategi att medvetet förlora. Något han varit tydlig med i programmet och beskriver som en del av showen.

– Jag kände innan jag åkte ner att Robinson inte varit lika kul att kolla på längre. Att fokus inte legat på det sociala spelet utan det har bara varit fokus på tävlingarna istället. Det har snarare blivit mer som typ "Mästarnas mästare" på senare tid. Men mitt mål när jag sökte till Robinson var att det återigen skulle bli som jag och många andra vill att det ska vara, med lite drama och intriger. Det ska vara kul att kolla på, man ska prata om det på lunchrasten och i fikarummet.

– Så behövde jag lägga mig av någon annan anledning, ja då gjorde jag det också. Men jag gjorde det bara för att komma längre i spelet. Kände jag att jag ville ha ut en lagkamrat tvekade jag inte att lägga mig så vi skulle förlora.

Elaka tungor skulle kunna hävda efterhandskonstruktion, att det bara är en bortförklaring, men det är det alltså inte?

– Nej det är absolut ingen bortförklaring.

Främst de första sändningsveckorna kantades av stor kontrovers där flera av Fredriks kommentarer i programmet renderade stor kritik i sociala medier. I en senare intervju med Corren beskrev han det som en medveten karaktär han spelade för att skapa debatt och aktualisera samhällsproblem, samtidigt som han öppnade upp om sin historia av psykisk ohälsa

undefined
Fredrik ångrar inte beslutet att lämna. Även om han förklarar att många i hans närhet säger att han borde ångra sig.

Innan programmet började sändas förklarar han att han pratade med sin familj och sina närmaste vänner för att förbereda dem på hur han kommer porträtteras i programmet.

– Jag ville ju att det skulle visas på det här sättet. Så jag kan inte säga att jag ångrar att jag sagt de här grejerna. Utan det låg en planering bakom de uttalandena som jag gjorde. Däremot så var det lite i början typ att min familj undrade om det kommer vara såhär hela tiden. För det är ju inte jättekul att det bara blir fokus på det. Så från en början kanske det inte var lika positivt men de visste vad som skulle komma så de var inte förvånade. Men nu så tycker de att det är skittråkigt att jag har lämnat, de hade gärna velat att jag fortsatte.

Att vara med i andra TV-program i framtiden stänger Fredrik Bolander inga dörrar för. Utan han förklarar att han har fått förfrågningar från flera olika program efter sin medverkan i Robinson.

– Jag gillar just det här med spel till och jag vet att till exempel "Farmen" skulle kunna vara en grej som passar mig. Sen så är det vissa som har sagt typ "Förrädarna", "Fångarna på fortet" och "Elitstyrkans hemligheter". Men man kanske får satsa på att bli nya Leif GW Persson på TV4 eller nåt, säger han med ett skratt.

– Men jag känner att jag inte är klar med tv, utan jag kommer fortsätta. Men jag kommer inte söka något själv. Utan vill man ha med mig så är jag jätteöppen för idéer, men då får man också höra av sig till mig. Jag tycker bara det är kul att vara framför kameran. 

Är det något program som du absolut inte skulle vilja vara med i?

– Det skulle vara "Vem vet mest" eller något sådant i så fall. Inte för att jag inte är smart, utan för att jag inte tycker det är så roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!