Hyllade artisten kommer till tjejfest i Linköping

UngPuls ungdomsverksamhet anordnar en helkväll där tjejer från olika områden kan mötas och ha kul tillsammans. På plats finns stylister, DJ Diba och inte minst en välkänd R&B-sångerska och låtskrivare.

Cherrie uppträder på tjejkvällen i Linköping.

Cherrie uppträder på tjejkvällen i Linköping.

Foto: Magnus Tosser

Linköping2024-04-13 10:53

UngPuls är en mötesplats där ungdomar mellan 13-18 år kan delta i lärande aktiviteter genom bland annat föreläsningar, diskussionskvällar eller besök från till exempel Ungdomsmottagningen.

Magdalena Eriksson jobbar med UngPuls och mer specifikt med den del av verksamhet som heter "Systrar". Där erbjuds aktiviteter endast för tjejer och ickebinära som är mellan 13 och 18 år.

– Vi gör olika nedslag, speciella kvällar eller aktiviteter som bygger på vad tjejerna vill göra och är intresserade av, säger hon.

undefined
UngPuls arrangerar titt som tätt evenemang för ungdomar året om.

"Systrar" anordnar workshops och samverkar med andra verksamheter, till exempel kan Ungdomshälsan komma och hålla i en aktivitet. De är även ute på skolor och träffar unga tjejer och har kontinuerliga tjejträffar i Skäggetorp varje vecka.

Den 26:e april anordnas en "Systerfest". En kväll där bara tjejer får ta plats. Tjejfesten bygger på viktiga värderingar såsom trygghet, samhörighet, respekt och att ha roligt tillsammans.

– Festen kommer att gå av stapeln på Arbis i Linköping. Tanken är att det ska vara en häftig fest där tjejer från olika områden kan mötas och ha kul tillsammans. Det ska vara en riktig upplevelse, någonting de kan komma ihåg och se tillbaka på, säger Magdalena.

På tjejfesten kommer det finnas stylister på plats, DJ Diba står för musiken och kvällens huvudakt är Cherrie. R&B-sångerskan som bland annat deltagit i "Så mycket bättre" och som gjort dokumentären "Cherrie – ut ur mörkret" som sänds på SVT.

undefined
Cherrie uppträder på tjejkvällen i Linköping.

Cherrie står bland annat bakom låtar som "Blåmärkshårt" tillsammans med Miriam Bryant och "VHS" tillsammans med Benjamin Ingrosso.

– Det är jättestort att hon kommer. Det känns verkligen roligt och vi hoppas att det kommer många tjejer. Det kommer bara vara kvinnor från personalen som jobbar också, så det är verkligen en riktig tjejfest.

Varför är det så viktigt att det bara är tjejer?

– Det handlar om tryggheten, det blir på ett annat sätt då. Tjejerna har pratat om att de skulle tycka det är kul att ha en fest med bara tjejer med fokus på samhörighet och respekt.

Alla som identifierar sig som tjejer är välkomna till Arbis. Det är fritt inträde och det är först till kvarn som gäller.

– Visionen är att göra den till ett årligt arrangemang, säger Magdalena.

UngPuls Linköping

UngPuls är en mötesplats för ungdomar mellan 13-18 år där de kan delta i positiva och lärande aktiviteter. Verksamheten erbjuder ungdomar att genomföra egna aktiviteter med coachning av en ungdomscoach eller aktivitetsledare. UngPuls erbjuder även studie- och yrkesförberedande aktiviteter, kurser och workshops i bland annat media,- och musik och coachar ungdomar till att starta en förening.

UngPuls Systrar är en mötesplats där tjejer tillsammans med andra kan vara med och utforma verksamheten. Där kan man delta i aktiviteter, träna ledarskap, driva projekt och starta en förening men också planera aktiviteter utifrån sitt eget intresse. 

Mötesplatserna är HBTQI-certifierade och UngPuls är en alkohol- och drogfri verksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!