Campingmysteriet ska lösas i Gamla Linköping

LasseMajas Detektivbyrå tar sig an Campingmysteriet vid sommarens familjeteater i Gamla Linköping. Bakom pjäsen står en ung och prisbelönt teaterproducent.

Simon Jansson, Mikael Lindh och Elsa Textorius vid förra årets uppsättning av LasseMajas detektivbyrå.

Simon Jansson, Mikael Lindh och Elsa Textorius vid förra årets uppsättning av LasseMajas detektivbyrå.

Foto: Alexander Lundkvist/Folkparken Produktion

Linköping2024-04-16 20:00

Vårvärmen börjar infinna sig och sommaren väntar runt hörnet. Traditionsenligt bjuds familjer i Linköping in till teater i Gamla Linköping där LasseMajas Detektivbyrå ännu en gång står för underhållningen. I sommar ska de ska lösa "Det stora campingmysteriet".

– Jobbet har egentligen pågått ända sedan förra sommaren när vi körde "Kärleksmysteriet". Då kände vi direkt att vi ville göra en pjäs till så vi frågade Martin (Widmark, författaren bakom böckerna) om vi fick skriva eget och det gick bra. Så nu har Joacim Gustafsson skrivit en pjäs åt oss. Det ska bli jätteroligt, säger Jakob Graf från Folkparken Produktion som producerar pjäsen.

undefined
Simon Jansson, Mikael Lindh och Elsa Textorius vid förra årets uppsättning av LasseMajas detektivbyrå.

21-åringen producerade sin första pjäs redan när han var fjorton år. Sedan dess har han producerat teater och konserter på Folkparksteatern, på Shakespearefabriken i Vadstena och han jobbar även med att sätta upp Mordgåtor på Löfstad slott. 

Förra året fick Jakob även ta emot Lars Winnerbäcks nyponpris.

undefined
Lars Winnerbäck tillsammans med Jakob Graf som tilldelades nyponpriset förra året.

– Just nu är det väldigt blandat med jobb. Framför allt jobbar jag med det egna produktionsbolaget där vi just nu är aktuella med att sätta upp "Doktor Glas" ute på Löfstad slott, tillsammans med bland andra Ola Rapace. Och nu är det snart dags för nya Mordgåtor på Löfstad så det är verkligen fullt upp, berättar Jakob.

Parallellt med föreställningar och Mordgåtor blir det en hel del jobb med förberedelserna inför sommarens pjäs på Folkparksteatern.

– Vi har haft öppen audition inför sommarteatern, det gjorde vi redan i mars. Totalt var det totalt över 120 personer som sökte till "Campingmysteriet" så det var jättekul. Vi blev klara med castingen för några veckor sedan, så nu blir det fullt ös med repetitioner fram till sommaren.

undefined
Här, utanför Folkparksteatern i Gamla Linköping, kan man ofta se Jakob Graf på somrarna.

Första föreställningen går av stapeln den 29 juni och sedan spelas pjäsen fram till början av augusti.

– Men vi ska ha ett litet mini-framträdande redan på nationaldagen i Gamla Linköping och då ska vi förhoppningsvis vara klara med en del av föreställningen i alla fall, fortsätter Jakob.

Besökarna kan även se fram emot liveband och musiker på scenen i sommar.

– Det kommer både vara nyskriven musik men också musik som Martin varit delaktig i att skriva. Totalt blir det åtta sång- och dansnummer så det blir maffigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!