Alla som bygger Ebbe park Àr viktiga

Redan frÄn byggstart 2015 avtalades med entreprenadföretagen i Ebbepark att de behöver lösa parkeringsbehovet för sin personal, skriver projektchefen Peter Nilsson.

Enligt avtal behöver entreprenadföretag som arbetar i Ebbepark lösa parkeringsbehovet för sin personal.

Enligt avtal behöver entreprenadföretag som arbetar i Ebbepark lösa parkeringsbehovet för sin personal.

Foto: Johnny Gustavsson/arkiv

Linköpings kommun2019-12-03 05:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Svar pÄ "YrkeskÄr motas bort frÄn parkeringsplats", 30/11.

SjĂ€lvklart Ă€r alla som Ă€r med och bygger Ebbepark viktiga. 

HÀr förvandlas en Àldre företagspark till en plats för sÄvÀl företag, boende som ett levande stadsliv. Att utföra en sÄ omfattande stadsomvandling sÄ centralt i staden har mÄnga utmaningar, i Ebbepark precis som pÄ andra stÀllen i staden.

DĂ€rför har vi redan frĂ„n byggstart 2015 avtalat med alla entreprenadföretag som arbetar i Ebbepark att de behöver lösa parkeringsbehovet för sin personal och sina underentreprenörer utanför omrĂ„det. Vi har Ă€ndĂ„ under en begrĂ€nsad tid kunnat erbjuda flera ytor till allmĂ€n parkering eftersom vi inte har börjat bygga dĂ€r Ă€n. 

Nu gÄr vi in i ett nytt lÀge dÄ de ytorna kommer att börja bebyggas. AllmÀn parkering flyttar dÄ in i parkeringshuset eller blir tidsbegrÀnsad besöksparkering. Parkering för hyresgÀster blir förhyrd och besökare till bland annat vÄrdcentral, apotek och djursjukhus har sÀrskilt reserverade platser.

Dukaten har tagit fram en alternativ parkeringslösning för entreprenörerna i nÀromrÄdet med början i januari för dem som vill. Vi beklagar att parkeringsvillkoren i avtalen inte verkar ha nÄtt all personal i respektive entreprenadföretag, vi hoppas att de har förstÄelse för de villkor som deras arbetsgivare har avtalat.

Peter Nilsson, projektchef