Vi borde kunna ha samsyn inom kommunen

Jag delar fullt ut Kyrkans ekumeniska nätverk för asyl- och människorättsfrågors önskan och är beredd att arbeta tillsammans med alla som vill bidra till att göra Linköping varmare. 

Det finns en fara i när majoritetssamhället skuldbelägger en enskild grupp och utmålar denna grupp som ett problem, skriver kommunalrådet Muharrem Demirok.

Det finns en fara i när majoritetssamhället skuldbelägger en enskild grupp och utmålar denna grupp som ett problem, skriver kommunalrådet Muharrem Demirok.

Foto: Julia Djerf

Insändare2021-03-10 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till "Förhoppning om ett mänskligare Linköping" (2/3).

Frågan om vårt bemötande av EU-migranter är viktig och handlar om vår syn på utsatta människor och i grunden om människovärde. Det finns en fara i när majoritetssamhället skuldbelägger en enskild grupp och utmålar denna grupp som ett problem. 

Nu måste vi hjälpas åt, dels för att få ner tonläget men också för att hantera frågan i relation till dess storlek. Den borde inte behöva bli en politisk stridsfråga när det handlar om ett 20-tal individer. 

Vi borde kunna ha samsyn i hur vi som kommun faktiskt jobbar med människor som är i en extremt utsatt situation. 

Linköpings kommun erbjuder idag stöd via social- och omsorgsförvaltningen, genom vilken man kan få hjälp om man kontaktar myndigheten. 

Kommunen erbjuder akutboende och för att få plats på ett sådant krävs att individen tar kontakt med social- och omsorgsförvaltningen. 

Förra mandatperioden fanns en värmestuga som endast hade öppet några få timmar varje natt. Detta ansåg vi vara ovärdigt och har sedan dess behandlat frågan genom att istället för värmestuga eller härbärge erbjuda plats i akutboende om villkor för detta uppfylls och kontakt tas med myndigheten.