Amatörmässigt av Lejonfastigheter

Björn Immerstrand. Styrelseordförande i Lejonfastigheter.

Björn Immerstrand. Styrelseordförande i Lejonfastigheter.

Foto:

Insändare2018-03-21 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter att tagit del av turerna kring vd-frågan i Lejonfastigheter så undrar man hur det är möjligt att hantera en så viktig fråga så amatörmässigt. Utan att ta ställning till huruvida den nu sparkade vd:n var lämplig eller inte, så är styrelsen och då i sin helhet ansvarig för att anställa och avskeda sin verkställande direktör.

Därom råder inga tvivel och skall vara angivet i arbetsordningen för styrelsen.

Att då innan frågan är beredd i styrelsen gå till kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören, som i sin tur tydligen informerade de politiska grupperna och deras sekreterare, är inget annat ett flagrant övergrepp på styrelsen och dess funktion.

Styrelseordföranden Björn Immerstrand uttalar sig att man försökt få till en professionell hantering men att uppgiften läckte ut i media. Hade han hanterat ärendet som man ska, nämligen att som första uppgift tagit upp frågan i styrelsen i sin helhet hade frågan om medieläcka aldrig varit aktuell.

Tyvärr avslöjar hanteringen att politiker är direkt olämpliga att leda aktiebolag som skall operera i marknaden och ta ansvar för skattebetalarnas ekonomiska engagemang.

Göran Nord